Thraki

Thraki met Alexandropouli als hoofdstad ligt in het noordoosten van Griekenland bij de grens met Turkije. Het eiland Samothraki hoord ook bij het departement van Thraki. Eén van de mooiste natuurgebieden van Griekenland en nog ongerept. Het Dadia bos met unieke flora en fauna en de Evros delta zijn beschermde natuurgebieden en voor wandelaars en natuurliefhebbers pareltjes om te ontdekken.

De (nieuwe) snelweg die Igoumenitsa en Alexandropouli direct met elkaar verbindt zorgt voor meer verkeer in deze regio van Griekenland. In nog geen zes uur ben je vanuit het noordwesten van Griekenland al in Alexandropouli. In Thraki zelf zijn de meeste wegen redelijk begaanbaar, maar hoe verder van de bewoonde wereld, hoe minder asfalt. Het openbaar vervoer is in Thraki beperkt en niet aan te bevelen om te gebruiken. Beter is met een huurauto hier zelf op pad gaan en Thraki te ontdekken.

Met de video’s en filmpjes van Thraki, Alexandropouli en Samothraki krijg je een mooi beeld van hoe het er hier uitziet. Inspiratie voor een reis of vakantie naar dit gebied in het noorden van Griekenland. Je eigen filmpjes uploaden is een optie of de mooiste video’s van YouTube mag je hier delen.

Nog geen reacties op deze video

Populaire videos