Athene

Athene – de stad video

Video van de stad Athene de hoofdstad van Griekenland. Mooie film van de hoogtepunten met alle bezienswaardigheden voor een

Athene, de hoofdstad, ligt centraal in Griekenland en prima voor een stedentrip of als basis om verder te reizen naar de Griekse eilanden of het vasteland. In Athene is genoeg te zien en te doen en de meeste interessante bezienswaardigheden en winkelstraten liggen dichtbij elkaar. Een weekend of een kort verblijf in deze stad is dan ook aan te bevelen en de meeste trekpleisters liggen op loopafstand van elkaar.

De Akropolis, Plaka, Monastiraki, het Acropolis Museum en het Syntagma plein mag je zeker niet missen tijdens je vakantie in Athene. Eenvoudig en voordelig te bereiken met de metro, tram of trolley bus. Je kunt ook kiezen voor een stadstour met een cabriobus langs alle bezienswaardigheden van de stad. Je foto- en videocamera bij de hand en je maakt zelf de mooiste opnames.

Vanuit de haven Pireaus zijn er zeer goede en frequente bootverbindingen met de Griekse eilanden. Nog steeds een populaire haven voor eilandhoppers, maar tegenwoordig ook meer en meer gebruikt door cruiseschepen. Ook Pireaus heeft een goede metroverbinding met het centrum van Athene en van waaruit verder naar de luchthaven.

Bekijk de mooiste filmpjes uit Athene en kom alvast in de juiste stemming voor je stedentrip. Zelf video’s gemaakt tijdens je reis naar de Griekse hoofdstad? Je kunt ze uploaden op deze pagina. Ook mooie filmpjes van anderen van de Acropolis op YouTube kun je toevoegen aan Griekenland.tv.

Nog geen reacties op deze video

Populaire videos